Miten saada parempia koearvosanoja – 7 + 1 vinkkiä

8.11.2023

Kävikö taas niin, että kokeesta ei tullut ihan niin hyvää arvosanaa kuin olisit toivonut? Harjoittelitko kokeeseen, mutta lopputulos jäi silti laihaksi? Lue tästä 7 + 1 vinkkiä, miten saada parempia koearvosanoja seuraavilla kerroilla!

1. Juttele opettajasi kanssa

Ihan ensimmäisenä kannattaa karistaa kaikki ujous ja vetäistä omaa opettajaa hihasta. Kysy opettajalta, mikä koevastauksissasi oli pielessä. Pyydä opettajalta vinkkejä siihen, miten voisit parantaa tuloksiasi. Opettaja on oman oppiaineensa asiantuntija, tuntee sinun tilanteesi ja osaa varmasti antaa monta juuri sinulle hyödyllistä neuvoa.

2. Ota rehellinen katse peiliin

Opiskelitko ennen koetta riittävän ahkerasti? Teitkö kotitehtävät? Harjoittelitko omatoimisesti? Pyysitkö opettajalta apua?

Arvioi omaa opiskelutapaasi ja mieti, onko jotain, mitä voisit tehdä toisin. Oletko käyttänyt riittävästi aikaa opiskeluun?

3. Muuta opiskelutaktiikkaa

Jos aiemmat opiskelutapasi eivät ole tuottaneet tulosta, kokeile vaihteeksi jotain muuta. Testaa erilaisia opiskelutekniikoita, kuten aktiivisia muistiinpanoja, ryhmätyöskentelyä, oppimispelejä, videoiden katsomista etukäteen tai opettamista toisille. Oppimisen tavat ovat yksilöllisiä – saatat löytää itsellesi timanttisesti toimivan opiskelutekniikan kokeilemalla jotain ihan uutta.

4. Harjoittele, harjoittele, harjoittele

Tee säännöllisesti harjoitustehtäviä ja kertaa opittua materiaalia. Säännöllinen harjoittelu auttaa vahvistamaan muistijälkiä ja parantamaan osaamista. Kun huomaat, että jokin aiemmin opittu asia ei enää palaudukaan tauon jälkeen mieleesi, kaiva vanha kirja uudelleen esille ja kertaa.

5. Pyydä apua

Jos koet, että tarvitset lisää tukea, pyydä rohkeasti apua. Voit pyytää apua opettajalta, luokanvalvojalta, ryhmänohjaajalta, opolta tai vaikka ystävältäsi, joka on hyvä kyseisessä aineessa.

6. Pidä huolta itsestäsi

Huolehdi riittävästä unesta, terveellisestä ruuasta ja liikunnasta. Hyvinvointi vaikuttaa merkittävästi oppimiseen ja suorituskykyyn.

7. Pidä stressi aisoissa

Liiallinen stressi voi vaikuttaa suoritukseen kokeissa. Kokeile erilaisia rentoutumistekniikoita, kuten hengitysharjoituksia, meditaatiota tai liikuntaa stressin hallitsemiseksi. Stressin hallintaan on olemassa myös monenlaisia kursseja.

+ 1. Ota vastuu omasta oppimisestasi

Ole aktiivinen oppija ja ota vastuu omasta opiskelustasi. Aseta itsellesi tavoitteita ja työskentele niiden saavuttamiseksi. Tee parhaasi – se riittää.

Ja lopuksi, muista: Koearvosanat ovat vain koearvosanoja. Oppimiseen kannattaa panostaa, mutta olet hyvä ja juuri oikeanlainen koearvosanoista riippumatta.

Opitin Merja

Friitalantie 13 A   I   28400 ULVILA
puh. 050 338 7601   I   merja.kyllonen@opitti.fi
Y-tunnus 3014348-3