Avainsana: opiskeluvinkit

Nappaa tästä 5 + 1 vinkkiä tehokkaaseen lukemiseen

Otat kirjan käteen tai avaat läppärin kannen ja alat lukea. Kuluu kymmenen minuuttia, kun yhtäkkiä tajuat, ettet muista lukemastasi mitään. Heitit siis juuri hukkaan kymmenen minuuttia elämästäsi! Yrität uudelleen, ja lukeminen tuntuu edelleen todella unettavalta. Ei kiinnosta tarpeeksi… Väsyttää. Turhauttaa. Ei tule mitään. Aivoihin ei jää tekstistä murustakaan.

Lopetapa nyt se passiivinen lukeminen ja nappaa tästä open vinkit, miten lukea tehokkaasti. Alkaa luettu teksti mennä perille ja aikaa säästymään!

Jatka lukemista

Miten löytää harjoittelupaikka?

Työssäoppiminen tai harjoittelu, rakkaalla lapsella on monta nimeä, on välttämätön osa useimpia opintoja. Ensikosketus työelämään ja harjoittelupaikan etsimiseen tapahtuu usein peruskoulun viimeisillä luokilla tet-jakson yhteydessä. Sen jälkeen työelämässä oppiminen on olennainen osa ammatillisia koulutuksia sekä ammattikorkeakouluopintoja. Myös yliopistotutkintoihin liittyy työelämässä oppimista tai kehittämistöitä. Mutta miten löytää harjoittelupaikka?

Jatka lukemista

Mitä tehdä, kun vieraan kielen puhuminen jännittää?

Kädet hikoavat, sydän hakkaa hullun lailla ja sanat tuntuvat takertuvan kurkkuun. Vieraan kielen puhuminen jännittää monia ja etenkin monille opiskelijoille pahimpia hetkiä ovat esimerkiksi esitelmät muiden opiskelijoiden kuullen. On normaalia, että jännitystä aiheuttavia tilanteita vältellään, jolloin lopputuloksena on valitettava oravanpyörä – puhumista ei pääse harjoittelemaan, jolloin jännittäminen jatkuu ja, ikävimmissä tapauksissa, pahenee entisestään.

Jatka lukemista

10 (+1) vinkkiä väsyneenä opiskeluun

Kun aamut alkavat pimentymään, syksyn tihkusateet saapuvat ja koulussa tahti tuntuu vain kiristyvän, moni opiskelija huomaa energiatasojen laskevan. Valoisan ajan väheneminen saattaa vaikuttaa mielialaan ja omaan jaksamiseen. Samaan aikaan takaraivossa pyörii sitkeä ajatus, että pitää jaksaa opiskella väsymyksestä huolimatta.

Jotta opiskelu säilyy mielekkäänä myös pimeinä talvikuukausina, voi omaan vireystilaan vaikuttaa positiivisesti esimerkiksi seuraavilla kymmenellä vinkillä.

Jatka lukemista

Friitalantie 13 A   I   28400 ULVILA
puh. 050 338 7601   I   merja.kyllonen@opitti.fi
Y-tunnus 3014348-3