Onko sinun vaikeaa päästä alkuun ylioppilaskoekertaamisessa? 

Tuntuuko luku-urakka niin valtavalta, ettet tiedä, mistä aloittaa?

Oletko jo valmiiksi opinnoista väsynyt, etkä siksi jaksa perehtyä siihen, miten kertaaminen kannattaisi toteuttaa?

Riippuuko lukemisesi ja harjoittelusi ns. ”päivän kunnosta” – eli joskus onnistut ja joskus et?

Kuluuko joskus kokonaisia päiviä niin, ettet saa oikein mitään opiskeluasioita aikaiseksi?

Eikö kukaan ole koskaan kertonut sinulle, miten kerrata tehokkaasti?

Älä huoli – et ole ainoa. 

Koska haluaisit varmasti tehdä kertaamisesta selkeää, toimivaa ja aikaa säästävää, tässä on meidän ratkaisumme sinulle.

Opitin Lukuretriitti

10. - 11.2.2024 klo 11.00 - 17.30
Ulvilassa

Lukuretriitissä päästät irti niistä toimintamalleista, jotka tekevät opiskelustasi satunnaista ja sekavaa.

Niiden tilalle opit tehokkaan tavan kerrata.

Lukuretriitissä opit käytännön harjoittelun avulla tehokkaan menetelmän koko luku-urakkasi selättämiseen – asiantuntijan ohjauksessa.

Viemällä oppimasi menetelmän käytäntöön alat oppia paremmin ja saat yo-kokeesta ansaitsemasi arvosanan. Lisäksi säästät aikaasi.

Ei enää huonoa omaatuntoa epäonnistuneesta kertaamisesta ja myttyyn menneistä lukusuunnitelmista!

Kannattaa olla nopea, koska haluamme pitää Lukuretriitin pienimuotoisena. Siksi mukaan otetaan vain kahdeksan ensimmäistä ilmoittautujaa.

Yksi tavallisimmista tavoista pilata ylioppilaskoemenestys on jättää kertaaminen tekemättä tai tehdä se huonosti.

Näin käy siitä huolimatta, että hyvin suunniteltuna ja toteutettuna kertaaminen ei välttämättä ole kovin massiivinen urakka.

Itse asiassa: Kun kaikki kurssit on lusittu ja lukuloma alkaa, alkaa samalla myös yksi tärkeimmistä oppimisen vaiheista: ymmärryksen syventäminen. Kurssien jälkeen on se hetki, kun kaikki opitut asiat linkittyvät toisiinsa, oppiminen syvenee ja muistamisen sijaan alat ymmärtää asioiden syy-yhteydet ja merkitykset. 

Jos jätät tämän tärkeän vaiheen välistä, tulet kyllä huomaamaan sen tuloksissa. Kypsyyttä mittaavassa ylioppilaskokeessa näkyy, että kypsyyttä (eli syvällistä ymmärrystä ja monipuolista näkemystä) ei ole saavutettu.

Jos haluat vain päästä kokeesta läpi, sekin on tosi ok. Muista silti kerrata: Ilman kertaamista tuleva arvosanasi on erittäin todennäköisesti huonompi kuin oikeasti ansaitsisit.

Usein yo-kokelaiden ongelma on vain se, ettei tehokasta kertaamista ole koskaan kunnolla opetettu – tai jos on, sitä ei ole ehtinyt harjoitella aiemmin. Ja nyt koko lukioajan tärkeimmät kokeet lähestyvät.

Aikaa ei ole loputtomasti. Samalla kun päivät hupenevat, paineet kasvavat: Kertaaminen on siis syytä saada liikkeelle, ja nopeasti.

Koska meillä täällä Opitissa tiedetään paremmin kuin hyvin, että kokelaat eivät yleensä tiedä, miten kerrata tehokkaasti, olemme päättäneet ojentaa sinulle auttavan kätemme.

Tehokasta kertaamista ei yleensä ehditä opettaa lukiossa ollenkaan. Siksi oikeanlaisen kertaustekniikan oppiminen ja sen hyödyntäminen tuo kokelaalle kilpailuetua kokeessa.

Opitin lukuretriitti on viikonlopun mittainen kädenojennus juuri sinulle, joka kaipaat konkreettista apua ja tukea kertaamisen aloittamiseen.

Viikonloppu on jaettu kahteen eri aiheiseen päivään, joista voit osallistua toiseen tai molempiin. Koko viikonlopun aikana opit kaksi keskenään erilaista kertaustekniikkaa.

Lisäksi: Jos sinusta tuntuu, että näiden kahden tehokkaan menetelmän oppimisen lisäksi kaipaat myös henkilökohtaista ohjausta opiskelumenetelmiin vielä retriitin jälkeen, saat kolmen tunnin ohjauspaketin Lukuretriitin yhteydessä tavallista edullisemmin.

Opitin viikonlopun mittainen Lukuretriitti tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden keskittyä itse asiaan, eli lukemiseen. 

Lukuretriitti pitää sisällään 

  • ohjeistuksen päivän teeman mukaiseen opiskelumenetelmään
  • ohjatun ja jäsennellyn tuen lukemiseen
  • lounaan
  • kahvin/teen ja välipalan
  • päivän aikana mieleen painetun asian purun pelillisiä menetelmiä hyödyntäen.

Lukuretriitin jälkeen

  • olet potkaissut kertaustyösi tehokkaasti liikkeelle – ihan itse
  • olet oppinut keinon hallita omaa kertaustasi – et ole enää ns. ”päivän kunnon” vietävissä
  • olet ottanut haltuusi opiskelumenetelmän (tai kaksi menetelmää – henkilökohtaisessa ohjauksessa jopa useita menetelmiä), jota/joita voit soveltaa mihin tahansa oppiaineeseen
  • tiedät, miten saat kerrattua niin tehokkaasti, että sinulle jää ennen kirjoituksia myös vapaa-aikaa

Ohjaajasi Lukuretriitissä

Ohjaajanasi Lukuretriitissä toimii Opitin oma ohjaaja Eveliina Kaukkila.

Eveliina on oppimisen moniottelija: Opiskeluhistoriasta löytyy lukio-opintojen lisäksi ammatilliselta puolelta lähihoitajan tutkinto, yliopistosta yhteiskuntatieteiden kandidaatin ja maisterin tutkinnot. Parhaillaan Eveliina on jatko-opiskelijana yhteiskuntatutkimuksen tohtoriohjelmassa tehden sosiologian alan väitöskirjaa. Lisäksi hän tekee ammatillisia opintoja matkailualalla. Työhistoriasta löytyy vuosien kokemus nuorten aikuisten ja työikäisten ohjaamisesta ja valmentamisesta kohti uutta koulutusta ja työuraa.

Eveliina Kaukkila

Paljonko Lukuretriitti maksaa?

Lukuretriitti Lauantai
Lukuretriitti sunnuntai
Lukuretriitti molemmat päivät
Lukuretriitti molemmat päivät + ohjaus

Ilmoittaudu Lukuretriittiin nyt.

Kun ilmoittaudut mukaan, saat sähköpostiisi Lukuretriittiä edeltävällä viikolla ennakkomateriaalia ja ohjeistuksen, miten valmistautua Lukuretriittiin saadaksesi maksimaalisen hyödyn päivästä.

Lauantaille vielä paikkoja jäljellä!