Kesäkurssit 2022 - Opitti
Matematiikan kesäkurssi

Kesäloma lähestyy, mutta matikka kaipaisi vähän preppausta? Tule Opitin kesäkursseille heti loman alkupuolella ennen juhannusta, ja vietä sen jälkeen rentouttava loma matikkahommat hanskassa!

Nyt uutena tarjolla on myös aikuisten viikonlopun mittainen yhtälökurssi edullisena pilottikurssina – aloita vaikka ihan nollasta ja tule viikonlopussa yhtälöguruksi! Nyt on kova!

Kaikki Opitin kesäkurssit järjestetään tänä kesänä verkossa Zoomin välityksellä. Kun olet ilmoittautunut mukaan, saat linkin Zoomiin ja mahdolliset kurssimateriaalit viimeistään kaksi päivää ennen kurssin alkua sähköpostiisi. Odottelethan siis rauhassa. 

Kursseille saa osallistua oman halunsa mukaan hiljaisena kuuntelijana tai aktiivisena osallistujana. Ketään ei pakoteta näkyviin eikä esille, joten kursseille on ujonkin turvallista osallistua. Aktiivinen ote auttaa kuitenkin oppimista, joten opetukseen kannattaa osallistua tekemällä ahkerasti omia muistiinpanoja ja tehtäviä sekä pohtimalla ainakin itsekseen vastauksia opettajan esittämiin kysymyksiin.

Kaikilla kursseilla opettajan tahtipuikkoa heiluttelee Opitin Merja Kyllönen (matikan aineenopettaja, FM). Taatusti selkeää, lempeää, kannustavaa ja kivaa opetusta luvassa!

Jos kurssin toteutuksesta tai sisällöstä tai muusta on kysyttävää, lähetä sähköpostia: merja.kyllonen@opitti.fi. 

Kesäkurssit verkossa 2022

Matematiikan kesäkurssi

Nyt on kova homma. Hei aikuinen! Haluaisitko oppia yhden tärkeimmistä matikan työkaluista, nimittäin ensimmäisen asteen yhtälön ratkaisun – ja itse asiassa paljon muuta hyödyllistä matikka-asiaa siinä sivussa? Kouluajoilta saatat ehkä muistaa, että yhtälönratkaisu x-kirjaimineen oli yhtä hepreaa, mutta tulepa kokeilemaan nyt uudelleen – ei nimittäin ole! Tällä kurssilla koko touhu aloitetaan ihan perusteista, kaikki tarpeelliset pohjataidot (joita ei montaa ole) kerrataan heti ensialkuun, käydään läpi muutamat tarpeelliset termit, ja sitten lähdetään seikkailemaan yhtälöviidakkoon tosi helpoista yhtälöistä alkaen. Opit, että yhtälönratkaisu on paitsi superloogista myös varsin luovaa puuhaa – ellei jopa hauskaa! Tule ottamaan uusi alku yhtälöiden kanssa – saat siihen varmasti selkeää ja lempeää ohjausta.

Tästä aiheesta on ihan pian tulossa aikuisille suunnattu verkkokurssi, mutta sitä ennen kurssi täytyy koeponnistaa liveosallistujien kanssa. Siksi tämän pilottikurssin hinta on tällä kertaa näin olematon – mutta sitouduthan antamaan kurssista lopuksi palautetta verkkokurssin kehittämiseksi!

Kenelle: Aikuiselle, joka haluaa oppia ratkaisemaan ensimmäisen asteen yhtälöitä. Tai aikuiselle, joka haluaa ottaa uuden alun matikan kanssa. Tai aikuiselle, joka luulee olevansa matikassa niin huono, ettei pysty edes oppimaan sitä. (Kyllä pystyy.) Pohjataitoja ei vaadita, mutta on hienoa, jos osaat laskea tavallisia yhteen-, vähennys-, kerto- ja jakolaskuja.

Milloin: La – su 18. – 19.6.2022 kello 10 – 13. 

Hinta: 30 €

Ilmoittautuminen päättyy perjantaina 17.6. kello 22.

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Matematiikan kesäkurssi

Tuntuuko, että tarvitsisit apua peruskoulumatikkaan? Tule kertaamaan peruskoulumatikan tärkeimmät asiat vielä kerran neljän päivän mittaiselle kurssille. Selkeät ja lyhyet teoriat, ja harjoituksia sekä perustasolle että hiukan edistyneemmillekin laskijoille. Luvassa on hyvät pohjat toisen asteen opintoja varten. Ei läksyä!

Kenelle kurssi sopii: Ysiluokan päättäneelle, etevälle kasiluokkalaiselle tai toisen asteen opiskelijalle, jonka peruskoulutaidot ovat päässeet ruostumaan.

Milloin: Ke – la 8. – 11.6.2022 joka päivä kello 10 – 14. (Huomaa korjatut päivämäärät!)

Hinta: 250 €  

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Matematiikan kesäkurssi

Ensimmäinen lukiovuosi hujahti ohi, mutta matikasta jäi käteen vain hyvin vähän? Tai ehkä haluaisit valmistautua syksyn tuleviin kursseihin hyvin ja kerrata ykkösvuoden tärkeimmät matikka-asiat vielä yhteisesti? Tällä neljän päivän mittaisella kurssilla tiivistetään ensimmäisten lukion matikan kurssien (MAY1 – MAB3 tai MAY1 – MAA4) timantinkova ydin! Tehdään tärkeimmistä teorioista tiiviit muistiinpanot ja harjoitellaan kaikkein keskeisimpiä asioita. Selkeä ja rento opetus!

Kenelle: Ensimmäisen tai toisen lukiovuoden päättäneelle opiskelijalle

Milloin: Lyhyt matikka ma – to 13. – 16.6.2022 joka päivä kello 10 – 14. Pitkä matikka ma – to 20. – 23.6.2022 joka päivä kello 10 – 15.

Hinta: 250 €  

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Matikan kesäkurssi

Matikan ylioppilaskoe on edessä syksyllä, kesällä pitäisi jo lukea, mutta ei huvita yhtään aloittaa? Tule mukaan yhteiseen aloituspotkuun – laitetaan homma rullaamaan ja kaivellaan innostus esiin! Saat paljon vinkkejä kertaamisen aloittamiseen, teet heti alussa ohjatusti fiksun lukusuunnitelman ja kertaat kuusi tärkeintä lyhyen matikan aihetta, joilla pääset kertaamistyössäsi jo superhyvään alkuun (ja kokeesta läpi). 

Kenelle: Lyhyen matikan yo-kokeeseen syksyllä aikovalle

Milloin: Tiistaisin ja torstaisin 7., 9., 14., 16., 21. ja 23.6.2022 joka päivä kello 18 – 20.

Hinta: 220 € 

(Kaipaisitko tällaista kurssia pitkään matikkaan? Lähetä minulle viestiä merja.kyllonen@opitti.fi. Jos vähintään 5 kiinnostunutta ilmaantuu, laitetaan kurssi pystyyn!)

Ilmoittautuminen on päättynyt.