Abin matikkasunnuntait - Opitti
Matematiikan ylioppilaskoevalmennus
Matematiikan ylioppilaskoevalmennus
Matematiikan ylioppilaskoevalmennus

Lyhyen tai pitkän matikan yo-koe lähestyy, ja tarvitset vielä apua tärkeimpien asioiden ymmärtämiseen, kertaamiseen tai syventämiseen? Tule mukaan kertaustunneille sunnuntaisin ja syventäville tunneille keskiviikkoisin!

Tai…

Kymmenen viikon aikana...

• potkaistaan kertaus tehokkaasti liikkeelle

• kerrataan erillisissä ryhmissä lyhyen ja pitkän matikan keskeisimmät asiat

• treenataan syventäviä tehtäviä erillisissä lyhyen ja pitkän matikan ryhmissä

• tehdään voittajan opiskelusuunnitelma 23.3.2022 koittavaa H-hetkeä varten

• harjoitellaan parasta vastaustekniikkaa

Mitä hyötyä yhteisestä kertaamisesta tai syventämisestä on?

• kertaus lähtee etenemään selkeästi

• otat oman opiskelusi haltuusi tekemällä itsellesi sopivan opiskelusuunnitelman

• saat selkeät tiivistelmät tärkeimmistä aiheista

• asioiden mieleen palauttaminen ohjatusti on helppoa

• jos jokin tärkeimmistä aiheista on jäänyt kokonaan oppimatta aiemmin, pääset paikkaamaan puutteen

• pääset kysymään apua matikanopettajalta

• saat ongelmanratkaisuvinkkejä opettajalta ja kuulet, miten muut opiskelijat lähtevät ratkomaan tehtäviä

• saat laskurutiinia ja laskuvarmuutta

• sisäistät hyvän vastauksen rakenteen

• alat liittää erillisillä kursseilla oppimiasi asioita yhteen uudella tavalla ja ymmärryksesi lukiomatikasta syvenee

Mitä valmennuksessa tehdään?

Sunnuntain 90 minuutin kertaustunnilla kerrataan teoria tiiviisti, tehdään muistiinpanot ja katsotaan läpi esimerkkitehtävä tai -tehtäviä. Teorian opiskelun jälkeen lasketaan yhdessä vanhoja ylioppilaskoetehtäviä alkaen perustehtävistä ja edeten vaikeustasoltaan keskitasoisiin tehtäviin ryhmän tarpeen mukaan. Tehtävien tekemiseen kannattaa valmistautua vähintään silmäilemällä tehtävät etukäteen. Tehdään tehtäviä yhdessä, ja keskustellaan esiin nousevista kysymyksistä.

Keskiviikon 60 minuutin syventävällä tunnilla käydään tarpeen mukaan aiheen teoriasta läpi vielä jokin olennainen osuus, mutta koko aihetta ei enää kerrata alusta alkaen. Perusteet oletetaan tällä tunnilla tunnetuiksi. Tunnin aikana tehdään yhdessä syventäviä tehtäviä (vanhoja ylioppilaskoetehtäviä tai tasoltaan vastaavia tehtäviä), joihin kannattaa valmistautua vähintään silmäilemällä tehtävät läpi etukäteen. Käydään läpi erilaisia ongelmanratkaisukeinoja, joilla vaikeissakin tehtävissä voi päästä alkuun.

Voit osallistua pelkkään kertaustuntiin sunnuntaina tai pelkkään syventävään tuntiin keskiviikkona. Parhaan valmistautumisen saat osallistumalla molempiin tunteihin, jolloin sekä perusteiden tuntemus että ongelmanratkaisutaidot kehittyvät.

Valmennustunneilla on mahdollisuus osallistua tehtävistä käytävään keskusteluun joko mikrofonin tai chatin kautta. Jos keskusteluun osallistuminen ei tunnu sinusta hyvältä, älä huoli – ketään ei pakoteta valmennuksessa esille. Tunneilla on siis täysin turvallista, ja halutessasi voit seurata opetusta ja keskustelua hiljaisena mutta toki muuten aktiivisena osallistujana.

Miten tunnit järjestetään?

Valmennustunnit pidetään Zoom-videoyhteydellä verkossa. 

Voit osallistua kertaamiseen kaikilla 10 viikolla tai vain joillakin itse valitsemillasi viikoilla (näet eri viikkojen aiheet alta). Yksittäisille tunneille pääset ilmoittautumaan 10.1.2022 alkaen joko tältä samalta verkkosivulta tai Opitin etusivulta: https://www.opitti.fi.

Voit myös valita, osallistutko tietyllä viikolla kertaustunnille sunnuntaina, syventävälle tunnille keskiviikkona vai molemmille tunneille.

Osallistumiseen tarvitset siis vain nettiyhteyden ja tietokoneen tai mobiililaitteen. Zoom-yhteyttä varten sinun tarvitsee asentaa laitteellesi etukäteen maksuton Zoom Client for Meetings -sovellus (tämä on helppo juttu, mutta saat tähän kuitenkin ohjeet, kun ilmoittaudut mukaan tunnille).

Kun olet ilmoittautunut mukaan, saat pääsyn valmennusmateriaaleihin ja liittymislinkin Zoomiin sähköpostilla viimeistään lauantaina 15.1.2022. 

 

Kenelle valmennus sopii?

Valmennus sopii kaikille kirjoittamaan aikoville abeille tai kokeen uusijoille.

Sunnuntain kertaustunti sopii kenelle tahansa kokeesta vähintään läpi aikovalle abille.

Keskiviikon syventävä tunti syventää perusteiden tuntemusta ja antaa välineitä ongelmanratkaisutaitojen kehittämiseen. Syventävä tunti sopii hyvin sekä keskitason arvosanoja tavoitteleville että korkeimmista arvosanoista haaveileville.

Mitä aiheita valmennuksessa käydään läpi?

Ylioppilaskoevalmennus
Matematiikan ylioppilaskoevalmennus
Ylioppilaskoevalmennus
Matematiikan ylioppilaskoevalmennus

Aikataulu

Kertaussunnuntait 16.1. – 20.3.2022

Lyhyen matikan kertaus sunnuntaisin kello 14.00 – 15.30

Pitkän matikan kertaus sunnuntaisin kello 16.00 – 17.30

 

Syventävät keskiviikot 19. – 16.3.2022 ja syventävä maanantai 21.3.2022

Lyhyen matikan syventävä tunti keskiviikkoisin kello 18.00 – 19.00

Pitkän matikan syventävä tunti keskiviikkoisin kello 19.15 – 20.15

Ylioppilaskoeviikolla keskiviikon sijaan syventävä maanantai 21.3.2022, samat kellonajat.

 

Kaikille yhteinen viimeinen voitelu tiistaina 22.3.2022 kello 17.00 – 18.00.

Hae vielä viimeiset tsempit ja vinkit kokeeseen!

Kuka opettaa?

Olen Merja Kyllönen, tämän valmennuksen matikanopesi. Olen entinen peruskoulu- ja lukio-ope, ja nykyisin työskentelen lukio-opettajana yhden päivän viikossa. Päätyöni on auttaa opiskelijoita matikan kanssa yksityisenä valmentajana Opitti-nimisessä yrityksessäni. Valmennustyöstäni hyvin suuri osa on juuri matematiikan ylioppilaskokeeseen valmentamista. 

Olen lempeä, selkeä ja rauhallinen ope – minulta uskallat varmasti kysyä apua tunnilla tai vaikka tunnin jälkeen viestillä.

Valmennustunneilla tehtäväni on auttaa sinua oppimaan ja sisäistämään matikan keskeisimmät sisällöt, jotta pääset ylioppilaskokeessa tavoitteeseesi.

Aiemmat lukio-opiskelijani ovat tuumineet opetuksestani mm. seuraavaa:

”Olen tyytyväinen opetukseen, siitä todella ymmärtää jotain kun selitätte asiat käytännöllisemmin kuin opettajat koulussa.”

”Hyvin opetat. Parasta opetuksessa on, kun käyt asiat tarkasti läpi ja aktivoit oppilaita.”

”Hyvää opetusta. Helposti ymmärrettäviä ohjeita ja neuvoja.”

”Vihdoinkin ymmärrettävää matematiikan opetusta! Olin aina ajatellut että matematiikka on liian vaikeaa ja olen liian tyhmä ymmärtämään, mutta Merjan selkeän opetuksen ansiosta vihdoinkin ymmärrän miten haastaviakin laskuja lasketaan. En olisi ikinä uskonut että joskus olisin sitä mieltä että matematiikan opiskelu on kivaa.”

Matematiikan ylioppilaskoevalmennus

Aiempien asiakkaiden palautetta valmennuksesta:

Hei, olin pitämälläsi pitkän matematiikan kertauskurssilla alkuvuodesta. Ennen kurssia asetin itselleni tavoitteeksi C:n, olihan matematiikan keskiarvoni 6 koulussa. Tänään tuli yo-arvosanat, ja kirjoitin matematiikasta M. Se on pitkälti pitämäsi kurssin ansiosta. Opetustapasi on hyvä, erityisesti se, että selität selkeästi askel askeleelta, miten tehtävä etenee. Hyvää kevättä!”

***

”Abin matikkasunnuntait saivat minut jopa innostumaan matematiikasta! Olit koonnut mahtavan ja toimivan paketin. Koen, että ilman kurssia en olisi päässyt yli tavoitteeni. Minun ei tarvinnut ostaa kirjoja uudestaan. Sinun materiaalisi ja tuntisi riittivät. Kokonaisuudessaan erinomainen kurssi; hinta-laatusuhde oli erittäin hyvä. Opetuksesi oli selkeää ja rauhallista. Sinulla oli myös kyky motivoida oppilaita – innostit matematiikan opiskeluun. Olen tavannut vain muutaman tällaisen opettajan aiemmin. Suuret kiitokset! Mukavaa kesää!”

***

”Osallistuin jokaiseen lyhyen matematiikan matikkasunnuntaihin. Valmennuksen aikana kertautuivat hyvin lyhyen matematiikan keskeiset sisällöt. Parasta kurssissa oli se, että opetit hyvin selkeästi ja rauhallisesti. Sait jokaisen tehtävän avattua niin, että mikään tehtävistä ei jäänyt epäselväksi. Vaikka tunnit olivat etänä, tunteja oli helppo seurata, koska tehtävien läpikäynti oli perusteellista ja mielenkiintoista. Tuntien myötä innostuin jopa matematiikasta ja ymmärrän nyt että perusasiat eivät ole vaikeita, kun vain ajatuksella käy ne läpi. Voisin suositella tutuilleni valmennusta. Kiitos!”

***

Olen tyytyväinen että päätin osallistua valmennukseesi! En tiennyt miten matikan kokeeseen pitäisi alkaa valmistautumaan, mutta tämä vaikuttaa siihen oikein sopivalle. Tykkään siitä, että muistiinpanot ovat selkeitä ja omat tehtävät ovat hyviä.

***

Plussaa siitä, että kertaus- ja syventävät tunnit olivat erikseen. Opetus oli selkeää. Olen korottaja ja ohjatuista matikantunneista on aikaa, joten oli kiva kun pääsi matalalla kynnyksellä osallistumaan eikä tarvinnut kerrata täysin itsenäisesti haastavampia tehtäviä. Voisin suositella valmennusta kavereille! :)”

***

Ilman valmennustunteja en olisi saanut itseäni laskemaan juuri lainkaan – aikataulutettu kertaus toi motivaatiota tarttua toimeen! Olisinpa vain aloittanut aiemmin ja käynyt koko valmennuksen. Opetuksessa oli hyvä tahti, pysyin mukana. Oli hyvä, että tehtävät olivat yo-tasoisia, jotta tietää oikean vaatimustason. Suosittelisin kavereilleni että aloittavat valmennuksen heti sen alussa, jotta siitä saisi vielä enemmän irti.”

***

Tehtävät oli selkeitä ja ne käytiin perusteellisesti läpi nii pysy mukanakin varsinkin kun en itse ole kauhean hyvä matikassa niin oli hyvä kuulla ja nähdä välivaiheetkin kunnolla.

***

Käytännönläheistä ja selkeää opetusta. Ymmärsin asioita, jotka ovat jääneet minulle aiemmin mysteeriksi. Miksi kaikki opet eivät ole yhtä selkeitä opetuksessaan? Olen hukannut 2,5 vuotta…”

 

Paljonko valmennus maksaa, ja miten se maksetaan?

Matematiikan ylioppilaskoevalmennus
Matematiikan ylioppilaskoevalmennus
Matematiikan ylioppilaskoevalmennus
Matematiikan ylioppilaskoevalmennus
Matematiikan ylioppilaskoevalmennus

Tunteja voi 10.1.2022 alkaen ostaa verkkokaupasta myös yksittäin.

Yhden sunnuntain kertaustunnin hinta on 30 €, ja yhden keskiviikon syventävän tunnin hinta on 20 €.

Tunnit maksetaan Opitin verkkokaupassa turvallisilla Paytrailin maksupalveluilla.

Ylioppilaskoevalmennus
Matematiikan ylioppilaskoevalmennus
Matematiikan ylioppilaskoevalmennus

Ota kertaaminen käpälään heti, ja varaa tästä paikkasi valmennukseen.

Tai…

Nähdään tunneilla – erittäin lämpimästi tervetuloa mukaan!

t. Opitin Merja

PS. Jäikö vielä kysyttävää? Lähetä minulle sähköpostia merja.kyllonen@opitti.fi.